bizimforum2
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

bizimforum2

altaki ve üsteki linklerle ilginlenmeyin

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

kadir inanır

YazarMesaj
brhmyrn
CO Admin
CO Admin
brhmyrn

kadir inanır Empty
MesajKonu: kadir inanır   kadir inanır Icon_minitimeÇarş. Kas. 11, 2009 4:04 pm

Kadir Inanir , (1949 - .... )
15 Nisan 1949da Orduda dogan Türk Sinemasinin büyük oyuncularindan Kadir Inanir, oyunculuk hayatina foto-romanlar ile basladi ve Son Yedi Adim Sonra isimli film ile sinemaya geçti. Türk sinemasinin yetistirdigi yildiz oyunculardan biri olan Kadir Inanirin önemli filmleri arasinda, basrollerini Türk Sinemasinin Sultani olarak bilinen Türkan Sorayla paylastigi Dönüs, Selvi Boylum Al Yazmalim, Yilanlarin Öcü filmleri ile Ah Güzel Istanbul, Tatar Ramazan, Bir Yudum Sevgi filmleri yer aliyor.Inanir, 2003 yapimli sinema filmi Gönderilmemis Mektuplarda, basrolü Türk Sinemasinin Sultani Türkan Sorayla birlikte paylasti. Türk Sinemasinin efsanevi ikilisi, 24 yil aradan sonra bu filmle birlikte biraraya geldi.Sanatçininbütün filmleri:1968Son Yedi Adim Sonra1969: Çilginlar Cehennemi, Yarali Kalp, Fato.1970: Ankara Ekspresi, Kara Gözlüm, Mechul Kadin, Daglarin Kartali.1971: Unutulan Kadin, Üç Arkadas, Azrailin Bes Atlisi, Kara Gün, Kerem ile Asli, Mualla.1972: Asi Gençler, Dönüs, Leyla ile Mecnun, Utanç, Kanli Para, Paprika Gaddarin Aski, Baskin, Vur.1973: Bitirim Kardesler, Bitirimler Sosyetede, Ezo Gelin, Gazi Kadin, Kambur, Yaban, Anadolu Ekspresi, Arap Abdo, Hayat Bayram Olsa, Ölüme Kosanlar. 1974: Almanyali Yarim, Sahipsizler, Sensiz Yasanmaz, Yazik Oldu Yarinlara, Askerin Dönüsü, Bir Yabanci, Ceza, Enayi, Korkusuzlar, Uyanik Kardesler.1975: Baldiz, Köprü, Pisi Pisi, Yatak Hikayemiz.1976: Bodrum Hakimi, Deprem, Taksi Söförü, Alev, Can Pazari, Delicesine, Devlerin Aski, Iki Kizgin Adam.1977: Dila Hanim, Selvi Boylum Al Yazmalim, Silah Arkadaslari, Tövbekar, Ana Ocagi, Firtina, Cevriyem.1978: Evlidir Ne Yapsa Yeridir, Dervis Bey, Düzen, Hedef.1979: Doktor, Firat, Gazeteci, Istanbul, Isyan.1981: Ah Güzel Istanbul, Kirik Bir Ask Hikayesi.1982: Tomruk, Yürek Yarasi, Asklarin En Güzeli, Elveda Dostum.1983: Bedel, Kurban.1984: Yabanci, Balayi, Bir Yudum Sevgi, Günes Dogarken, Imparator.1985: Seyyid, Yaz Bitti, Yilanin Öcü, Amansiz Yol, Ates Dagli, Ölüm Yolu.1986: Sen Türkülerini Söyle, Sevgi Çikmazi, Suçumuz Insan Olmak, Sultanoglu, Umut Sokagi, Yarin Aglayacagim, Dikenli Yol, Hayat Köprüsü, Günese Köprü.1987: Sende Yüreginde Sevgiye Yer Aç, Yarinsiz Adam, 72. Kogus, Menekseler Mavidir, Yarali Can, Küçücügüm, Katircilar.1988: Emanet, Hüzün Çemberi, 7 Uyuyanlar, Bir Beyin Oglu.1989: Med Cezir Manzaralari, Acilar Paylasilmaz, Film Bitti, Karilar Kogusu.1990: Tatar Ramazan, Eskici ve Ogullari, Sayin Baskan, Darbe.1991: Umut Hep Vardi, Aldatacagim.1992: Tatar Ramazan Sürgünde.1995: Ask Ölümden Soguktur, Savci (TV).1998: Marziye (TV).2000: Komser Sekspir.2001: Derman Bey (TV).2002: Kumsaldaki Izler (TV), Kirik Ayna (TV).2003: Gönderilmemis Mektuplar (2003)Ödülleri:23. Antalya Film Senligi, 1986, Yilanlarin Öcü - En Iyi Erkek Oyuncu5. Adana Altin Koza Film Senligi, 1973, Utanç - En Iyi Erkek Oyuncu3. Ankara Film Senligi, 1990, Med Cezir Manzaralari - En Iyi Erkek Oyuncu

kadir inanır
1 sayfadaki 1 sayfası